Yhteystiedot

Rinteelän Tila
Metsäkulmantie 873
14700 Hauho
p. 0400 603 345 / Antti
p. 050 4426 784 / Johanna
antti.heinonen[a]ppf.inet.fi
jose.heinonen[a]gmail.com

Stone Capes Olive

Olivia Jokimaalla toukokuussa 2016. Kuva: Marja Peltonen

Olivia kesällä 2018

  • Like A Prayer - Donna Eligancia - Donerail
  • Lempinimi Olivia
  • syntynyt vuonna 2012
  • ennätys 12,2, voittosumma 34.775€
  • moninkertainen suurkilpailufinalisti
  • Kasvattajakruunun kolmonen, kriteriumissa viides
Jälkeläiset:

2018 tamma Comeflywithme (Zola Boko)
2019 ori Midlife Crisis (Knows Nothing)
2021 tamma Warrior Princess (Raja Mirchi)

Olivian ensimmäinen varsa Comeflywithme valmentautuu Christa Packalénilla Hollolassa. Sen omistaa Team Flying Dream. Tamma aloitti uransa keväällä, ja osoitti heti kovaa nopeutta, mennen ensimmäisessä startissaan täyden voltin 18,9 ja toisessa 17,7 (nämä siis maaliskuussa kolmevuotiaana). Odotamme mielenkiinnolla, kuinka Olga kehittyy kohti kovempia tehtäviä.

Toinen varsa Midlife Crisis valmentautuu Markku Niemisellä. Sen omistaa Team Faith No More. 

Olivian kolmas varsa syntyi vappuaattona. Kauniin tammavarsan isä on Raja Mirchi. Olivian seuraavaksi sulhoksi on valittu Googoo Gaagaa.

Taustaa:
Stone Capes Olive on rakas hevonen hyvin monelle: raviliigahevosena sen omistajuus oli ennen Rinteelään tuloa jaettu peräti 700 osaan! Vuonna 2013 alkanut Raviliiga oli raviurheilun joukkuepeli, jossa kahdeksan ravirataa perusti oman liigajoukkueen, valitsi joukkueelle valmentajan ja kimpanvetäjän, ja myi joukkueeseen 700 osuutta 100 euron hintaan. Muita kuluja ei liigasta osakkaille tullut. Jokainen joukkue hankki itselleen 1,5-vuotiaan hevosen Ypäjän huutokaupasta, ja liiga jatkui aina siihen asti, kun hevosten nelivuotiskausi päättyi ja hevoset myytiin. Raviliigan voitti se joukkue, jonka hevosella oli liigan päättyessä suurin voittosumma.

Stone Capes Olive eli Olivia oli Jokimaan joukkueen hevonen, ja se voitti raviliigan ylivoimaisesti. Oliviasta kehittyi Tommi Kylliäisen valmennuksessa tuulennopea tamma, moninkertainen ikäluokkafinalisti, ja se rankattiin Hevosurheilun toimesta ikäluokkansa viidenneksi parhaaksi tammaksi kolmevuotiskauden päätteeksi. Se on mm. Tammahambon ja 3v Kasvattajakruunun kolmonen, Tammakriteriumin karsintavoittaja ja koko ikäluokan pääkilpailun Kriteriumin viides. Nelivuotiskauden meriitteihin kuuluu mm. 4v Kasvattajakruunun alkuerän voitto, sekä Kuopio Stakesin karsinnan toinen sija ennätysajalla 12,2a ja samana iltana finaaliin neljäs sija ajalla 12,4a.

Olivian kilpaura päättyi valitettavaan jännevammaan juuri ennen nelivuotiskauden päätähtäimiä. Uran statistiikaksi tuli 26: 2-3-4  12,2a  17,3  34.775 €.

Olivia 4-vuotiaana

Ensimmäisen varsan Comeflywithmen kanssa 2018